Les 1 Welkom bij de 'Online Handleiding' over LEERVERMOGEN 2.0

Mijn naam is Paul Esser en ik heb een academische graad in Informatiekunde en ben afgestudeerd bij een bekende professor in kennismanagement.

Ik wil je van harte bedanken voor je deelname aan deze deze online cursus. Dat geeft mij de gelegenheid je online mentor te zijn en ,waar mogelijk, middels deze Web class video's te helpen.

Lezen over leervermogen is een ding, echter actie ondernemen dat is héél wat anders. En dat is de reden dat ik deze Web class video's voor je heb gemaakt.

Ik wil je helpen om ACTIE te nemen en leertechnieken uit te proberen die daadwerkelijk een verschil kunnen maken in je gewenste (leer)resultaten.

En het is makkelijker om je leergewoontes te veranderen als je iemand, zoals mij, hebt die je daarbij een helpende hand kan bieden.

Vrij regelmatig in de tijd zul je daarom een e-mail van mij ontvangen, wellicht tot aan vervelens toe. Ik doe dat om je met instemming in de gewenste richting te wijzen.

Ik wijs je als het ware op 'bepaalde deuren', waar jezelf doorheen kunt lopen. En dat iets een 'open deur' is wil nog niet automatisch zeggen dat je het ook doet.

Je maakt kennis met samenhangende leertechnieken die tijdloos en vrij breed toepasbaar zijn en daarmee bijdragen aan het verbeteren van je resultaten in je opleidingen, je carrières en daarmee je levensstijl.

Hetzij door het vergroten van je kansen op het behalen van diploma's en certificaten, hetzij door het vergroten van je kansen op om beter te worden in je vakgebied (als professional), hetzij het vergroten van je zelfvertrouwen, waardoor je wellicht weer hele andere uitdagingen durft aan te gaan.

En door regelmatig bewust te oefenen kun je eigenlijk beter worden in bijna alles. Immers niet voor niets is er het gezegde '(Bewuste) Oefening Baart Kunst'.

Ik weet niet of je dit weet? Maar leervermogen is een verzameling van vaardigheden (skills). En vaardigheid betekent dat dit iets is waarin je kunt oefenen en dus waarin je beter kunt worden. En via deze Web class video's laat ik je zien HOE je dat kunt doen.

Een mooie metafoor over het verbeteren van je leervermogen (als onderdeel persoonlijke ontwikkeling) is het upgraden van je internetconnectie en de processor van de technologie die je daarbij gebruikt. Je gaat als het ware de 'connectie' die je hebt met informatie upgraden naar een 'betere' snelheid en je gaat ook als het ware de 'processor' in je brein 'upgraden' door meer te leren over andere manieren van kennisverwerking.

Je leervaardigheden van dit moment, bepalen je resultaten van dit moment. Je kunt meester worden over je gedachtes en acties en op die manier keuzes maken die jij wilt, om uiteindelijk te krijgen wat je graag wilt.

Vergeet niet dat je geluk hebt om je te beseffen dat je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat je geluk hebt dat je een internetverbinding kunt maken. Dat je geluk hebt dat je deze Web class video's mag volgen. Dat je geluk hebt dat je de tijd hebt om die in te zetten om aan jezelf te werken.

Je leervermogen upgraden is enorm krachtig. Je kunt niet altijd controleren hoeveel informatie op je af komt en wat er in je omgeving gebeurd en hoe je je daardoor voelt. Maar je kunt altijd, altijd je gedachtes en acties controleren. En dat maakt dat je ontzettend veel gelukt hebt.

Vergeet niet dat wij er zijn om je te helpen. Dus als je ons wilt bereiken of advies nodig hebt mail dan naar [email protected].

"Succes is het resultaat van de manier waarop je leert".
Paul EsserComplete and Continue